Verdens lykkeligste folk – en bog om Danmark

Cover til "Verdens lykkeligste folk"

Hvordan kan det land, som har været forbundet med tolerance og frisind, forvandle sig til en nation, som er gledet fra gæstfrihed til fremmedfrygt, fra tillid til mistillid? Kan det samme ske for svenskerne?

Den svenske journalist Lena Sundström sagde sit job op, pakkede sin kuffert og flyttede til Nørrebro for at undersøge, hvad det er, der foregår i Danmark. I Verdens lykkeligste folk følger vi med over sundet til Danmark. Vi møder halalhippier og landsforrædere, er med til grillaften hos medlemmer af Dansk Folkeparti, går sprogskole med indvandrere og møder roligans og danskere gaden.

Følg med en rejse til Danmark og se danskerne i Lena Sundströms kærlige og kritiske spejl. Mød verdens lykkeligste folk.


Oversat til dansk af François-Eric Grodin.
 

Om Lena Sundström

Lena Sundström er født i Korea (1972). Hun er opvokset i Skåne, men bor i dag i Stockholm hvor hun arbejder som freelance journalist og forfatter.

I Sverige fik hun sit gennembrud som journalist og klummeskribent i dagbladene Metro og Aftonbladet, og var i en periode programleder det journalistiske tv-program Kalla Fakta svensk TV4.

I 2005 debuterede hun som forfatter med bogen "Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar" om Socialdemokratiet i Sverige og to år senere fulgte "Känns det fint att finnas en dag till?".

For Verdens lykkeligste folk modtog Lena Sundström den svenske ’Föreningen Grävande Journalisters’ pris for med følgende begrundelse: "For en personlig skildring som det med tilsyneladende lethed lykkes at gøre begribeligt hvordan intolerance og fremmedfjendtlighed kan æde sig ind i et demokratisk lands politik og medier.”

 

Det siger anmelderne om Verdens lykkeligste folk:

”Jeg synes rigtig, rigtig godt om den. Vi er nok en del blandt verdens lykkeligste folk, der i en årerække har gået og ventet Lena Sundströms bog om Danmark. Hvis denne bog ikke kan vække danskere, er der ingenting, der kan".
Suzanne Brøgger

"Bogen afdækker alligevel både overraskende, kritiske og kærlige sandheder om Danmark. Og den er skrevet af en storartet stilist, som formår at kombinere samfundsviden-
skabelige data med konkrete iagttagelser. Vi ser os selv i Sundstrøms bog, som vi ikke har set os selv før."
Rune Lykkeberg, Information

”En polemisk, morsom og bidende advarsel til Sverige og svenskerne om, at de aldrig blive fremmedfrygtende og småborgerlige som Danmark og danskerne.”
Olav Hergel, Politiken
 

Køb Verdens lykkeligste folk online:
Som bog
Som e-bog
Som lydbog
 

Læseprøve Verdens lykkeligste folk:

 

Link til Verdens lykkeligste folk i medierne:

Olav Hergels anmeldelse i Politiken

Rune Lykkebergs anmeldelse i Information

Lena Sundström besøg i Go' Morgen Danmark

Lotte Thorsens interview i Politiken

Hør Lena Sundström fortæller om bogen i P1s Mennesker og Medier

Se Lena Sundström fortælle om Danmark og danskerne Politikens web TV

Interview med Lena Sundström TV2 Lorry om hendes bevæggrunde for at skrive bogen